Přihlásit

Vandal zničil kazatelnu (sumpersky.rej.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

SOBOTÍN – Myslivci ze Sobotína jsou teď pořádně naštvaní. Někdo jim zničil posed – takzvanou kazatelnu. Podobné útoky na zázemí myslivců nejsou v regionu úplně výjimečné. Před lety zničila podobnou dřevostavbu trhavina.

Ničema podřezal mysliveckému posedu nohy. Stavba se pak skácela k zemi. Foto: PČR
„Myslivecký posed byl umístěn na volně přístupné louce. Pachatel přeřízl dvě dřevěné nohy, a tím došlo k pádu posedu s kazatelnou na zem,“ uvedla k zatím poslednímu případu podrobnosti mluvčí policie Tereza Neubauerová. Zničením kazatelny vznikla myslivcům škoda za pětatřicet tisíc korun.
Výbuch na Bradle
Případ vyvolává vzpomínky na podobnou událost, která se před dvěma lety odehrála v okolí Libiny a Nové Hradečné. Tehdy pachatel použil ke zdemolování kazatelny na kopci Bradlo trhavinu. Ze stavby zůstalo jen torzo, trosky posedu rozmetala exploze do okolí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.