Přihlásit

Havířovským myslivcům řádí v revíru pytlák, který bezcitně zabíjí zvěř (polar.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci v Havířově při kontrole svých revírů nalezli ostatky srn. Ze způsobu, jakým byla zvířata usmrcena není pochyb, že v honitbě řádí pytlák. V lese myslivci nalezli i zakázané železné pasti.

Havířovští myslivci zažívají černou můru. V honitbě mají pytláka, který brutálně zabíjí srny.
Daniel Varga, hospodář Mysliveckého spolku Havířov: "Je to bezcitný predátor. Loví zvěř, není přesvědčen o tom, zda je zvěř mrtvá, uřeže zadní nohy a zvěř nechá na místě ležet. Loví srny před porodem, kdy ta srna by rodila do dvou dnů. Střelí srnu a nechá ji ležet, taky smutné. Tady bych poprosil veřejnost, aby kdykoliv když uslyší nějakou ránu a nezdá se jim to, viděli někoho podezřelého v lese i se zbraní, klidně volat policii.” Myslivci rozmístili po revíru desítky fotopastí a využívají i termokameru. Podali i trestní oznámení na neznámého pachatele, jelikož pytláctví je trestný čin. V lesoparku u Merkuru nalezli i zakázané železné pasti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.