Přihlásit

Hlavoun zbraňové asociace naštval milovníky zvířat: Postřelil krásného slona, dorazit ho ale nedokázal (blesk.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Milovníky zvířat pobouřilo video, které bylo natočeno v roce 2013 v africké Botswaně. Je na něm představitel americké Národní asociace držitelů zbraní Wayne LaPierre. Viceprezident neziskové organizace se před osmi lety vypravil do Afriky na lov. V šokujícím videu, které trvá deset minut, je vidět, jak postřelí slona afrického. Ukončit agonii ohroženého chobotnatce se mu však nedaří a zraněné zvíře leží i po několika dalších ranách na zemi, poraněné a v bolestech.

Na loveckou výpravu do Afriky se podle videa, které pobouřilo ochránce zvířat, vypravil Wayne LaPierre se svou manželkou. Video, které zveřejnil magazín

New Yorker and The Trace , zachycuje moment, kdy dnes jednasedmdesátiletý rodák z New Yorku míří a střílí na slona afrického, který patří mezi ohrožené druhy.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.