Přihlásit

Na co se zaměřit při výběru loveckého oblečení, pokud se chystáte na lov? (ireceptar.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vnitřní vrstva
Mnoho lovců se zaměřuje spíše na vnější vrstvu, která má specifické barvy a vlastnosti, ovšem ve skutečnosti je nejdůležitější vrstvou ta vnitřní. Obzvláště v zimě je totiž potřeba přizpůsobit se počasí a zůstat v teple. Nutností by pro vás mělo být kvalitní termoprádlo, které dokáže zahřát a také odvede pot.


Zapomenout byste neměli ani na vlněné ponožky, studené nohy totiž dokážou znepříjemnit celý den. Vězte, že se vyplatí investovat do kvalitních kousků.

Střední vrstva
Tato vrstva se postará o to, abyste byli v teple.

Dobrou volbou pro začátek je vlněný svetr a pohodlné kalhoty, ovšem zakoupit můžete samozřejmě také přímo lovecké oblečení.
U střední vrstvy je velmi důležité, aby bylo snadné ji sundat. Většinou se jedná o první část oblečení, která se svléká.
Vrchní vrstva je totiž důležitá, aby vás chránila před větvemi, keři a podobně. Jakmile vám tedy bude příliš teplo, je nejlepší volbou svléknout tuto vrstvu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.