Přihlásit

Jiné plemeno bych už nechtěla! (ecanis.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Už jste se také nemohli dočkat, až si konečně budeme povídat s nějakým majitelem border teriéra, který se věnuje především lovecké kynologii a skládá

nejenom zkoušky povinné do chovu, ale chodí se psem i aktivně do terénu? Pak vám jistě nyní uděláme radost!
Alena Auerbach se v kynologii pohybuje již pěknou řádku let. Po j ejím boku se vystřídali němečtí krátkosrstí ohaři, jezevčíci, irský setr a nakonec border teriéři, kterým naprosto propadla. Sama patří mezi aktivní myslivce a se svými psy tedy skládá nejen lovecké zkoušky, ale využívá je i v praxi. Velmi ráda jezdí na výstavy a v současné době zastává i funkci předsedkyně Klubu teriérů, z. s. Pes je však pro ni především skvělým parťákem pro život.
Paní Auerbach, vy jste dlouholetou pejskařkou . Mohla byste tedy tak trochu zavzpomínat na své kynologické začátky a co vás k tomuto krásnému koníčku vůbec přivedlo?
Ke psům mě přivedla myslivost. Manžel byl myslivec a tak jsem také složila zkoušky a pořídila si prvního psa . B yl to irský setr, ale k myslivosti se nehodil bál se totiž rány. Tak jsem přešla na n ěmeckého krátkosrstého ohaře. K nim pak přibylo něco menšího , a to jezevčíci všech velikostních rázů a druhů srsti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.