Přihlásit

Vrabčí sněm i elegance volavky. Hledači ptačích pokladů vyprávějí o své vášni (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Helena a Karel Hurtovi mapují výskyt ptáků. On dodává odborné informace, ona exempláře fotí. Jaké tu máme opeřené vzácnosti, co nám nad hlavou létá nejčastěji, na jaký druh nadšení ornitologové napjatě čekají? Výpravy za ptáky mohou být pěkný adrenalin

"Dnes je první jarní den, také Den štěstí. A taky Světový den vrabců. Těch podle článků v médiích každoročně ubývá. "Domácích je opravdu razantně méně, zato polních je pořád dost. Spolu se špačky patří mezi nejrozšířenější ptáky," říká Karel Hurt.
Dlouholetý myslivec už mnoho let patří i mezi zaryté ornitology. Spolupracuje s Jihomoravskou ornitologickou společností a celorepublikovou, potažmo mezinárodní databází Avif, kterým dodává údaje o sledování běžných i vzácných druhů nejen z okolí domácí obce. A protože je vždy lepší svoje pozorování podpořit fotografií, zlákal k mapování svoji manželku Helenu, vášnivou amatérskou fotografku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.