Přihlásit

Žena z Bavorska si koupila v Česku karakala, chovala ho v kuchyni (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Berlín 11. února (zpravodaj ČTK) - Policie v bavorském Weidenu zabavila tamní obyvatelce kočkovitou šelmu karakala. Žena, která se nyní zodpovídá z porušení zákona o ochraně zvířat, si karakala nazývaného také africký rys pořídila podle bavorské televize BR v prosinci od soukromého chovatele v Česku a po převozu do Německa ho chovala v kuchyni.

Na zvíře dostaly úřady upozornění od sousedů. Policie na místě zjistila, že karakal měl v kuchyni, která pro chov není vhodná, sestavenou boudu a kočičí toaletu. Žena navíc veterinární úřad nepožádala o povolení k chovu exotických zvířat a vlastnictví šelmy ani neohlásila.

Karakal, který žije v Africe a jihozápadní Asii, vzhledem připomíná rysa. Úzce spřízněn s ním ale není. Ve většině států, kde se vyskytuje, je chráněn.

Aleš Zápotocký

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.