Přihlásit

Neevidovanou zbraň budete moci zlegalizovat (pvnovinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Majitelé neevidovaných zbraní je budou moci opět zlegalizovat, nebo je beztrestně odevzdat policii. Poslední den v lednu totiž startuje zbraňová amnestie, která potrvá do 31. července 2021.
Policie chce touto amnestií zaevidovat zbraně, které mohli najít například lidé při rekonstrukcích rodinných domků nebo potomci po svých rodičích na půdě. Neoprávněným držením zbraně či munice se totiž vystavují trestnímu stíhání. Odevzat mohou i střelivo, výbušniny a granáty. Poslední dvě jmenované jsou určeny k likvidaci. „Při minulých amnestiích lidé odevzdávali zejména krátké kulové zbraně, například pistole a revolvery. Přinesli i dlouhé kulové a brokové zbraně, mimo jiné i staré vojenské pušky,“ sdělil PvNovinkám policejní mluvčí František Kořínek. U odevzdaných zbraní policisté zjišťují, zda nebyly někde odcizeny. Odborníci z oboru balistiky pak zkoumají, zda s nimi nebyl spáchán trestný čin. „Část lidí, která zbraně odevzdala, v minulosti požádala o vydání dokladů k jejich držení,“ dodal mluvčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.