Přihlásit

Požár zničil přes 200 hektarů v největším polském národním parku (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Varšava 14. dubna (ČTK) - Požár, který v neděli zachvátil traviny a oblasti porostlé rákosím v Biebrzańském národním parku na severovýchodě Polska, zničil území o rozloze asi 220 hektarů. Dnes o tom informovala správa největšího národního parku v Polsku, který je známý díky svým mokřadům a velkému počtu ptačích druhů.

Správa národního parku uvedla, že shořela hnízdiště vzácných druhů ptáků, s nimiž se lidé jen zřídka mohou setkat jinde v Polsku.

Požár o víkendu podle všeho vznikl kvůli tomu, že lidé přes výzvy ochránců přírody i hasičů vypalovali trávu. Hořelo na podmáčených místech, kam se záchranáři nemohli dostat s technikou a museli na místo dojít pěšky a hasili pomocí tlumnic a lopat, na pomoc jim přiletělo i letadlo. Práci jim komplikovalo sucho a požár rozdmýchával vítr.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.