Přihlásit

LIGA LIBE aneb nejen o ochraně zájmů majitelů legálních soukromých zbraní... (securitymagazin.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Budou tomu dva roky, co vznikl nový lidskoprávní bezpečnostní spolek LIGA LIBE (Liga lidskoprávní bezpečnostní), o které je nejen mezi střelci a myslivci, ale i mezi českými politiky stále více slyšet.

Tuto "Ligu" založili iniciátoři úspěšné starší petice "Proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU", a nové petice "Za zachování práv bezúhonných českých občanů v oblasti legálních zbraní". Starší petici podepsalo celkem přes 110 tisíc petentů a novou petici od ledna 2018 podepsalo přes 100 tisíc petentů. Mezi petenty se nachází nejen mnoho obyčejných občanů - nedržitelů zbraní, ale se zněním petice se ztotožnila a podepsala i řada zákonodárců napříč politickým spektrem, přičemž nedávno petici podepsal i premiér Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman. A nám na několik otázek odpověděl prezident nové LIGY LIBE, z.s., Mgr. Pavel Černý, pplk. v.v.

Celý rozhovor najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.