Přihlásit

Exotika na českých pastvinách. Lze chovat v Česku antilopy? (lidovky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Radim Kotrba svůj život spojil s velkými savci, kterým se věnuje ve Výzkumném ústavu živočišné výroby (VÚŽV) a na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU). Mluví o tom, kdy nemít výčitky, když jíte hovězí maso, jak by velká zvířata mohla pomoci české krajině, která se v některých místech proměnila v zemědělsky využívanou „poušť“, a proč antilopám nemusí být u nás zima ani v zimě.

Na první pohled se může zdát, že se zabývá naprostým nesmyslem. Představa, že by se na českých loukách pásly místo krav antilopy, zní jako z říše divů. Jenže stačí se s tímto vědcem a zároveň chovatelem jelenů, ovcí a lam pustit do řeči, a je jasné, že farmový chov antilop může mít i u nás určitou budoucnost. Už jen proto, že změny klimatu jsou realitou a letošní horké a suché léto nebylo poslední.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.