Přihlásit

Konference „Budoucnost evr. zemědělství 2019:“ Nadále bude docházet ke koncentraci zemědělské výroby (asz.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pod záštitou prezidenta ČR Miloše Zemana a ministra zemědělství Miroslava Tomana se ve středu 11. prosince uskutečnila v Praze mezinárodní konference „Budoucnost evropského zemědělství 2019“, kterou uspořádala skupina Identita a demokracie, která působí v Evropském parlamentu.

Za organizátory konference vystoupil v úvodním projevu europoslanec Ivan David, který je členem Výboru pro zemědělství a rozvoj venkova (AGRI) výboru Evropského parlamentu. Upozornil, že pokud jde o zemědělskou politiku EU, tak bruselská administrativa, ať již jde o Evropskou komisi a její výkonné a poradní orgány, v současné době vyžaduje od evropských zemědělců mnohem více, než mohou sami splnit. Svoji roli v tom hraje i ta skutečnost, že ve srovnání se životem lidí ve městech, jsou na tom venkované mnohem hůře. Konstatoval, že venkov se vylidňuje. Mladí lidé odcházejí do měst a obyvatelstvo na vesnicích stárne. Rovněž, pokud jde i příjmy obyvatel, mzdy na venkově jsou také nižší, než dostávají lidé, kteří žijí ve městech. Výsledkem je, že lidé na venkově mají mnohem nižší kupní sílu, oproti spoluobčanům ve městech.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.