Přihlásit

Mezi auty v Jeseníku pobíhal daněk, odchytili ho hasiči (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jeseník 2. listopadu (ČTK) - Na frekventované silnici v Jeseníku dnes dopoledne mezi projíždějícími auty pobíhal statný daněk, jehož přítomnost zaskočila řidiče i kolemjdoucí. Daňka, který je podle odborníků nebezpečným zvířetem a mohl ohrozit lidi ve svém okolí, se nakonec podařilo odchytit až hasičům. ČTK to dnes řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Daněk podle Balážové nejprve kličkoval mezi auty a po nějaké době se rozhodl najít klid v nedalekém potoce, do kterého skočil. Z potoka jej za pomocí lan vytáhli hasiči, kteří na místo přijeli pomoci městské policii.

"Daňka si po odchytu převzala městská policie, která má zajistit jeho předání majiteli. Při zásahu nebyl nikdo zraněn," uvedla Balážová.

Připomněla, že v polovině října asistovali u podobného zásahu i šternberští hasiči, kteří mezi Bohuňovicemi a Šternberkem na Olomoucku odchytávali splašeného a agresivního berana.

Paličatý beran na útěku zastavil u Šternberka vlak. Zvíře stálo na kolejích a nechtělo uhnout. Nepomohly ani domluvy majitele, před kterým začalo zvíře utíkat po kolejích směrem na Bohuňovice. Jeho útěk po změně směru nakonec skončil v jednom ze šternberských areálů, kde beran svého majitele potrkal. Odchytili jej hasiči, kteří jej svázali do kozelce. Majitel skončil v péči lékařů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.