Přihlásit

Zvěřina je jedna z nejkvalitnějších potravin, hájí čas lovu šéf myslivců (idnes.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zelené kamizoly, kulovnice přes rameno a lovečtí psi u nohou. Podzim je časem honů. „Snižovat stavy zvěře je nutné,“ říká pro magazín Víkend předseda Českomoravské myslivecké jednoty Jiří Janota. A vysvětluje, že myslivost je především celoroční práce, lov je pouze jejím vyvrcholením.

Co by se v lese dělo bez myslivců? Pokud by od myslivců za celý rok nepadl jediný výstřel, skokově by narostly počty zvěře spárkaté i zvěře, kterou v lese nevidíme rádi, například proto, že vytlačuje původní druhy. Byl by to zásadní problém, protože kusů by najednou bylo moc. Myslivci o les pečují, obhospodařují své honitby a udržují optimální stavy.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.