Přihlásit

Čím prochází zvěřina, než se dostane na váš talíř (dtest.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Spotřeba zvěřiny v České republice je okolo jednoho kilogramu na osobu za rok. Oproti jiným druhům masa je to výrazně méně. Přesto je tato komodita s ohledem na veřejné zdraví přísně sledována a kontrolována veterinárním dozorem.

Zvěřina v kůži nebo peří může být prodávána nebo dodávána jen uživatelem honitby – ulovená zvěř pak musí pocházet z jeho honitby. Maso je možné prodávat přímo koncovým spotřebitelům nebo prostřednictvím maloobchodu. Na tržnicích nebo trzích lze tak prodávat i drobnou zvěř, například bažanty nebo zajíce.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.