Přihlásit

Do Německa se po 13 letech zatoulal medvěd (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Berlín 24. října (ČTK) - Do Německa se po třinácti letech opět zatoulal medvěd. Podle úřadů se zatím chová plaše a nenápadně. Německo stále ještě vzpomíná na smutný osud medvěda Bruna, který do země přišel v létě 2006 jako první po 170 letech. Bruno plachost postrádal, což vedlo úřady k jeho odstřelu.

Medvěda zachytila fotopast v noci na středu v okolí alpského střediska Garmisch-Partenkirchen u hranic s Rakouskem. Úřady nevylučují, že je to stejná šelma, která se v červnu pohybovala v rakouském Tyrolsku.

Jaká čeká medvěda v Německu budoucnost, bude záviset na tom, jak se bude chovat. Problematický Bruno v roce 2006 zabíjel ovce, plenil včelíny a dokonce se procházel obcemi, proto byl nařízen po neúspěšných pokusech o odchyt jeho odstřel. Proti tomu se následně v Německu zdvihla vlna odporu a množily se požadavky na odstoupení tehdejšího bavorského ministra životního prostředí Wernera Schnappaufa. Bruno byl nakonec zastřelen na konci června a nyní je vystaven vycpaný v mnichovském Muzeu člověka a přírody.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.