Přihlásit

Špičkoví lovečtí ohaři se na Třebíčsku utkají v náročné soutěži (trebicsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jaroměřice nad Rokytnou - Špičkoví lovečtí ohaři se sejdou k pomyslnému měření sil, lépe řečeno dovednosti a šikovnosti.

Ve dnech 4. - 6. října 2019 se v okolí Jaroměřic na Rokytnou uskuteční vrcholná kynologická akce s názvem Memoriál Karla Podhajského. „Jedná se o prestižní mezinárodně zastoupenou soutěž, které se účastní deset nejlepších psů z České republiky, pět psů ze Slovenska a pět psů nominovaných z dalších evropských zemí,“ oznámil místopředseda Okresního mysliveckého spolku v Třebíči Josef Drmota.

Memoriál má dlouholetou tradici a je pořádán již od roku 1932. Na Třebíčsku se naposledy konal v roce 1984. Hlavním pořadatelem letošního ročníku je Okresní myslivecký spolek Českomoravské myslivecké jednoty v Třebíči ve spolupráci s dalšími subjekty. Důstojné zázemí pro společenskou část poskytlo město a zámek v Jaroměřicích nad Rokytnou, kde proběhne slavnostní zahájení i ukončení celé akce.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.