Přihlásit

Na Srí Lance zranil splašený slon 18 lidí (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kolombo 9. září (ČTK) - Nejméně 18 lidí zranil o víkendu slon, který se splašil při buddhistickém procesí na Srí Lance. Informovala o tom dnes agentura AP.

Neštěstí se odehrálo v sobotu večer během průvodu na předměstí srílanské metropole Kolomba. Na videozáběrech, které odvysílala srílanská televize, je vidět, jak se jeden ze slonů nečekaně rozběhne vpřed a diváci kolem zděšeně prchají. Někteří z nich se přitom vřítí do cesty slonovi kráčejícímu v čele procesí, jenž se rovněž splaší, shodí ze zad svého jezdce a začne porážet okolo stojící lidi.

Video najdete zde.

Srílanské zdravotnické úřady dnes oznámily, že po incidentu muselo být ošetřeno 18 zraněných, z nichž 16 již bylo z nemocnic propuštěno.

Na Srí Lance je jakákoli náboženská slavnost bez účasti bohatě nazdobených slonů skoro nepředstavitelná. Sloni na nich například nosí schránky s předměty kultu, jako je slavný Buddhův zub, uchovávaný ve městě Kandy.

Slony symbolizující prosperitu chovají v zajetí jak buddhistické kláštery, tak i bohaté rodiny, které je pak o buddhistických svátcích posílají na slavnostní průvody.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.