Přihlásit

O obnově polních cest v médiích (probozice.blogspot.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mladá fronta Dnes publikovala v pondělí rozsáhlý materiál o plánech na obnovování polních cest rozoraných kdysi při združstevňování v 50. až 70. letech a vytváření velkých lánů podle ruského vzoru. K problematice se vyslovuje i božický místostarosta Jiří Čada (STAN).

Jihomoravské obce se pustily do obnovy cest, které nechali komunisté rozorat při spojování polí. Radnice tím chtějí pomoci zadržet vodu v krajině a bránit erozi půdy. Zaniklé polní cesty jsou dodnes zachyceny ve starých mapách a ve většině případů zůstaly ve vlastnictví obcí.
„Je to nutné zejména z důvodu udržení vody v krajině a zabránění erozi půdy. Jako aktivní myslivec vidím přínos i ve vytvoření přirozeného krytu pro zvěř a zpestření rostlinné skladby,“ vysvětluje místostarosta Božic na Znojemsku Jiří Čada (Společné Božice), který aktuálně vhodné cesty vytipovává.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.