Přihlásit

Hasiči v Ostravě zachraňovali srnce z bazénu u rodinného domu (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ostrava 26. července (ČTK) - Napilno mají v posledních dnech profesionální hasiči ze stanice v Ostravě-Přívoze, která se specializuje na záchranu zvěře. Ve čtvrtek ve Slezské Ostravě lovili z venkovního bazénu u rodinného domu statného srnce. Záchrana zabrala hasičům sedm minut a srnec své ochlazení v tropickém vedru přežil bez větší úhony. Novináře o tom dnes informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

"Majitelé přilehlého rodinného domku si srnce nemohli nevšimnout, když se ráno chystali na tradiční rekreační plavání. Nebyl zraněn a vzhledem k síle jeho temp a brázdění vodní hladiny si bazén o rozměrech osm krát čtyři metry zřejmě nevybral k nočnímu ochlazování, ale až brzy ráno přeskočil více než metrový plot a překvapivě žuchnul do hluboké vody místo do kousku zelené trávy," komentoval nezvyklou podívanou Kůdela.

Hasiči srnce nakonec zachránili s pomocí odchytové smyčky na psy. K místu výlovu ho naháněli nejrůznějšími dlouhými nástroji a tyčemi. "Po úspěšném navlečení oprátky jej rychle, ale s nejvyšší opatrností vytáhli na břeh a svázali mu přední a zadní běhy. Ihned jej opatrně odnesli do nedalekého lesa, kde jej vzápětí rozvázali a vypustili," doplnil mluvčí.

Moravskoslezští hasiči mají za poslední dobu na svém kontě několik záchran zvířat. V červnu z koupaliště v Klimkovicích lovili několik divokých kachen, odchytávali ale i užovku červenou nebo sovu, která vylekala majitelku rodinného domku v Porubě. Před pár dny zase odchytávali jedovatého sklípkana, který visel nad vchodem do obytného domu v Ostravě-Porubě a zřejmě utekl nějakému chovateli.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.