Přihlásit

Motorkář srazil bílého daňka, harley to odnesl (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

HELVÍKOVICE Včerejší ranní nehoda motorkáře, který jel na stroji Harley Davidson, komplikovala provoz na frekventované silnici první třídy I/11 u Helvíkovic na Orlickoústecku. V lesním úseku se střetl s bílým daňkem. Zvíře z místa nehody uteklo.
Třiačtyřicetiletý muž jel se spolujezdkyní na stroji harley směrem k Helvíkovicím, když mu vběhlo do cesty bílé zvíře. Policisté dostali prvotní informaci, že se motorka srazila s kozou.
„Přivolaní myslivci ale potvrdili, že je to v lesním úseku takřka vyloučené. Uvedli, že muselo jít o bílého daňka, který se v těchto místech vyskytuje,“ řekla orlickoústecká policejní mluvčí Lenka Vilímková.
Při nehodě utrpěla nepříjemné zranění motorkářova spolujezdkyně. „S otevřenou ránou bérce a pohmožděninami dolních končetin byla převezena do nemocnice,“ řekl mluvčí krajské záchranky Aleš Malý.
Policisté dechovou zkouškou vyloučili, že by motorkář jel pod vlivem alkoholu, škodu na masivní motorce předběžně odhadli na sto tisíc korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.