Přihlásit

Medvěd prošel nedaleko dětského tábora, pak mířil k Radhošti (Moravskoslezský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lichnov, Frenštát pod Radhoštěm – Až téměř k Horečkám na Frenštátsku se ve čtvrtek 11. července zatoulal mladý medvěd, který se tu a tam v poslední době objeví nejen na Novojičínsku, ale také na Valašsku či Frýdecko-Místecku.
Informaci o výskytu medvěda potvrdil Deníku Marian Žárský, ředitel Městského kulturního střediska ve Frenštátě pod Radhoštěm, které připravovalo rodinný festival Horečky Fest. „Ten medvěd procházel územím, jak jsou Březiny u Lichnova směrem na Horečky ranč. V dětech, které tam jsou na táboře, to vyvolalo paniku, navíc tam mají nějaká zvířata, takže vedoucí děti raději stáhli,“ uvedl Marian Žárský.
Podle facebookového profilu Horečky ranče se medvěd objevil ve vzdálenosti okolo 300 metrů od tábora, který se nachází v katastru Lichnova. „Podle zpráv myslivců se medvěd pase na borůvkách,“ stojí na profilu Horečky ranče. Medvěd od ranče pokračoval nížinou k Horečkám a odtud se vydal na Pindulu, tedy rozmezí mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Rožnovem pod Radhoštěm. „Ten medvěd se pásl asi hodinu a půl na borůvkách pod těmi Horečkami, z Pinduly, okolo sedmé hodiny večer, už mířil směrem na Radhošť,“ doplnil Marian Žárský s tím, že o medvědu hovořil také s Františkem Šulganem ze Správy CHKO Beskydy. „Potvrdil, že jde o toho mladého medvěda. Měl by to být ten, který se objevil před pár dny i u Krhové,“ dodal Marian Žárský.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.