Přihlásit

Naučnou stezkou Mionší za krásnou přírodou beskydského pralesa (i-senior.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Každý, kdo se chce seznámit s faunou a flórou původního jedlo-bukového pralesa, by se měl vydat do severovýchodního koutu naši země, na naučnou stezku Mionší. Je okružní, určená pouze pro pěší a její délka je přibližně 7 km. Její celkové převýšení činí 330 m, je tedy středně náročná, a poněvadž vede taky po loveckých chodnících je vhodná pro rodiny již s odrostlejšími dětmi.
Vstup na naučnou stezku je povolen pouze s průvodcem, kterého si lze objednat v informačním centru v Dolní Lomné. Naučná stezka vede po okraji pralesa, je přístupná pouze od 1. června do 15. září o sobotách a nedělích, přes týden je nutno se objednat. Naučná stezka začíná v obci Dolní Lomná asi 200 m od autobusové zastávky Matyščina Louka a je zde taky možnost odstavit automobil na nově vybudovaném parkovišti. Na začátku naučné stezky je malý přístřešek a několik laviček.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.