Přihlásit

Medvěda na Břeclavsku opět viděli, policie vybízí k obezřetnosti (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moravská Nová Ves (Břeclavsko) 21. června (ČTK) - Medvěd, kterého lidé zahlédli minulý týden mezi Týncem a Tvrdonicemi na Břeclavsku, se v regionu patrně stále pohybuje. Nově ho lidé viděli u Moravské Nové Vsi. Policie vybízí k obezřetnosti. Na webu policie to dnes uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Břeclavská radnice na svých webových stránkách na začátku týdne uvedla, že medvěda zahlédli dva cyklisté v sobotu na lesní stezce mezi Týncem a Tvrdonicemi na Břeclavsku. Policie podle mluvčí tehdy přijala oznámení a policisté ho vyjeli prověřit. Zvíře na označeném místě nebylo.

"Ve čtvrtek navečer jsme přijali další oznámení. Tentokrát se měl medvěd vyskytovat u řeky za obcí Moravská Nová Ves, kde začíná lesní porost," uvedla Haraštová. Policie ihned vyrozuměla vedení obce a zprávu o medvědovi předala také pracovníkům polesí a mysliveckému sdružení.

"Chtěli bychom tímto apelovat na obyvatele i návštěvníky našeho regionu, aby byli obezřetní! V případě, že by medvěda ve volné přírodě spatřili, doporučujeme o tom okamžitě informovat Policii ČR prostřednictvím tísňové linky 158," uvedla mluvčí.

Už v pátek minulý týden medvěda zachytila fotopast u Bzence. Není to poprvé, co se na Břeclavsko medvěd zatoulal. Lidé tuto šelmu viděli už v letech 2012 a 2015. Ani v jednom z případů nezpůsobilo zvíře žádné problémy nebo škody na majetku.

"Není důvod k žádné panice, medvědi jsou plachá zvířata a oba cyklisté se shodli, že jakmile je uviděl, hned se dal na útěk. Rozhodně tedy žádné nebezpečí nehrozí," uvedl dříve David Mahovský z břeclavské radnice.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.