Přihlásit

Děti poznaly práci myslivců, zastřílely si ze vzduchovky a pohladily výra (havlickobrodsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rozsochatec – V sobotu 1. června se na zámku v Rozsochatci sešli všichni milovníci zvířat a přírody. Členové tamního mysliveckého spolku si připravili už pátý ročník Dne s myslivostí, která má za cíl mimo jiné přiblížit práci a život myslivců.

Pořadatelé si akcí slibují, že se díky ní změní pohled na myslivce. „Nás k tomu v podstatě donutily okolnosti, protože názor na myslivce je takový, jaký je. Říkali jsme si, jak alespoň skromnou měrou přispět, abychom obrázek té naší pravé české myslivosti trošku posunuli. A tak nás napadlo toto,“ vyprávěl Marek Vágner, člen rozsochateckého mysliveckého spolku.
Po zámeckém parku byla rozmístěná různá stanoviště, na kterých děti plnily nejrůznější úkoly, které se vztahovaly k myslivosti. Čekaly na ně tak poznávačky, střílení ze vzduchovky, házení míčků, lezení tunelem nebo třeba hledání zvířátek. „Přiznám se, že najít je pak po akci, někdy dělá problém i nám,“ zasmál se Vágner. Nechyběla ani ukázka troubení.

Celý článek a fotogalerii najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.