Přihlásit

Pytlák na Břeclavsku zastřelil čtrnácteráka, škoda až 300.000 Kč (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bulhary (Břeclavsko) 21. května (ČTK) - Neznámý pytlák zastřelil v oboře u Bulhar na Břeclavsku trofejního jelena čtrnácteráka. Škoda může být vyčíslena až na 300.000 korun. Pachateli hrozí až dva roky vězení. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Kamila Haraštová. Na Břeclavsku se policie zabývá až pěti případy pytláctví ročně.

Policie přijala oznámení o nálezu usmrceného jelena od zaměstnance Lesů České republiky v pondělí. "Doposud neznámý pytlák jelena usmrtil střelnou zbraní a zanechal jej na místě. Jednalo se o trofejního jelena, takzvaného čtrnácteráka," uvedla mluvčí ve zprávě na policejním webu.

Proč si pytlák z místa zvěř neodvezl, policie dosud nezjistila. Pachatel ale státnímu podniku podle mluvčí způsobil vysokou škodu, která může dosáhnout až 300.000 korun.

Policie na Břeclavsku podle Haraštové vyšetřuje čtyři až pět případů pytláctví ročně. Například loni v červnu někdo zastřelil jelena u obce Sedlec. Pachatel tehdy ze zvířete odřezal asi 120 kilogramů masa.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.