Přihlásit

Natura Viva láká myslivce i včelaře (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lysá nad Labem
Největší myslivecká akce roku v celé republice. Tak prezentují pořadatelé každoroční setkání a výstavu na lyském výstavišti s názvem Natura Viva. Letošní 23. ročník mezinárodní výstavy myslivosti, rybářství, včelařství a pobytu v přírodě se uskuteční od středy 23. do neděle 27. května.
Sjede se na ní 250 vystavovatelů ze 7 evropských zemí. Na příchozí čeká mimo jiné unikátní expozice Národní parky jako cesta k divočině, což je společné dílo všech českých národních parků. Chybět nebude ani přehlídka mimořádných loveckých trofejí, jimž budou vévodit ty jelení. "K vidění bude i unikátní trofej šestnáctiletého jelena z volné honitby z Národního parku České Švýcarsko," uvedla manažerka výstavy Eva Švecová.
Příchozí si samozřejmě budou moci od renomovaných firem zakoupit vše potřebné k provozování myslivosti, rybářství či včelaření. Včetně například loveckých zbraní, dalekohledů nebo rybářských prutů.
"Spolupořadatelské svazy Českomoravská myslivecká jednota, Český rybářský svaz a Český svaz včelařů seznámí návštěvníky jak se svojí činností, tak i s řadou novinek, které jsou na úseku jejich působnosti aktuální," lákají pořadatelé.
Součástí akce jsou také odborné přednášky. Z těch aktuálních se jedna bude věnovat africkému moru prasat, další například zbraňové legislativě a evropské směrnici o zbraních. Jiné téma proberou domácí hospodáři, kteří se poučí o nepůvodních druzích zvěře v našich končinách. V rámci lovecké kynologie se bude prezentovat 8 chovatelských stanic. Dojde i na soutěž Mladý trubač. Sejdou se nejen trubači, ale i vábiči, sokolníci, fotografové přírody a speciální kategorií budou dámy české myslivosti.
K dispozici bude i lovecká 4D střelnice, kde si zájemci budou mohou zkusit loveckou lukostřelbu. Fandové rybolovu si zase budou moci odzkoušet rybářský trenažér.
Včelařům bude věnován jeden celý den. Výstava bude otevřena denně od 9 do 17 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.