Přihlásit

Tetřeva musíme propagovat. Kvůli jeho ochraně, říká šumavský ornitolog (idnes.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na Šumavě se daří udržovat populaci tetřeva, sokoli tu zakládají hnízda. Naopak tetřívek je na pokraji přežití. Ornitolog správy parku Aleš Vondrka mapuje ptačí druhy a pracuje na návrhu klidových území. V létě chystá akce k roku ptactva.

Do šumavských lesů vyráží brzy ráno za ptáky. Někdy v nich tráví i noci, když zkoumá sovy. „Moje práce je krásně pestrá,“ říká dvaatřicetiletý ornitolog Aleš Vondrka ve své podkrovní kanceláři vimperského sídla Správy Národního parku Šumava. Právě odtud vyjíždí hlavně v zimě do terénu mapovat výskyt tetřeva hlušce. Území chráněného a vzácného ptáka řeší nový návrh klidových území v národním parku, na kterém se Vondrka podílel. Součástí plánu je i zpřístupnění turisticky atraktivního hraničního přechodu Modrý sloup, ke kterému vede cesta Luzenským údolím.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.