Přihlásit

Záhada kolem vsetínského médi. Je mrtvý, řekl Čunek. Kdo ho zastřelil, prozradit nechce. Ochránci pátrají (krajskelisty.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Již v únoru sdělil novinářům hejtman Čunek, mimochodem nejvýraznější zastánce odstřelu ´vsetínského zabijáka´ ovcí a koz, v souvislosti s informacemi o vyplácení náhrad za škody, které medvěd způsobil: „Podle našich zpráv se míša již nevyskytuje mezi živými, ale není to zatím potvrzeno. Buď je to tak, že odešel, nebo byl zastřelen,“ uvedl bez bližších podrobností hejtman, podle něj tudíž nebude nutné příští rok platit škody, které medvěd napáchá… Ochránci přírody z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK), Správy CHKO Beskydy i hnutí Duha, kteří se v případu medvěda na podzim nejvíce angažovali, toto kontroverzní sdělení zpočátku nechali zdánlivě bez odpovědi.

Celý článek najdete zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.