Přihlásit

Broumovští cílí na nezvané šelmy (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Broumovsko – V zoologických zahradách je na ně hezký pohled, ale pokud se dostanou mimo jejich zdi, myslivcům a ochráncům přírody dělají vrásky na čele. Řeč je o mývalu severním, psíku mývalovitém a norku americkém, kteří poslední dobou tlapku v tlapce řádí v lesích na Broumovsku. Jejich řádění má však učinit přítrž vyhláška, jež povolí jejich odstřel i lidem, kteří na sobě nemají mysliveckou kamizolu. „Tyto druhy nám dělají problém dlouhodobě. Jsou to všechno druhy invazivní. Ne že by jejich počet byl enormní, ale už jsme měli potřebu celou situaci řešit,“ řekla vedoucí správy CHKO Broumovsko Hana Heinzelová, jejíž podpis se od začátku února skví pod návrhem vyhlášky k povolení odstřelu geograficky nepůvodních druhů živočichů na území CHKO Broumovsko.
„Doufáme, že toto opatření přispěje k účinnější regulaci těchto invazivních druhů, protože rozšiřuje oprávnění k jejich lovu na všechny držitele loveckých lístků, zatímco podle zákona o myslivosti je k jejich lovu oprávněna pouze myslivecká stráž,“ dodala vedoucí CHKO.

Celý článek si můžete přečíst v Hradeckém deníku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.