Přihlásit

V Kongu se znovu otevřel národní park známý díky gorilám horským (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Goma 16. února (ČTK) - Národní park Virunga na východě Konga, kde žije více než polovina světové populace kriticky ohrožených goril horských, se znovu otevřel pro návštěvníky. Informuje o tom agentura Reuters. Uzavřen byl loni na jaře z bezpečnostních důvodů.

Ozbrojenci v květnu ve východní části Konga unesli dva Brity a jejich konžského řidiče. Krátce poté byli propuštěni, ale strážkyně parku, která měla na starosti bezpečnost turistů, byla zabita.

"Dali jsme si dost času na to, abychom si byli jisti, že se bezpečnost pro turisty zlepšila," řekl dnes agentuře Reuters ředitel parku Emmanuel de Mérode.

Virunga je nejstarším národním parkem v Africe a nejrozsáhlejší rezervací s tropickým deštným pralesem. Na jeho území se nacházejí dvě aktivní sopky. Rozkládá se na ploše 7800 kilometrů čtverečných. V této oblasti mezi sebou bojují o nerostné bohatství ozbrojené skupiny. Při ochraně parku přišlo doposud o život 175 strážců.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.