Přihlásit

Do lesa bez nože? Evropská unie navrhuje jejich zákaz (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po razantním návrhu Evropské unie k omezení střelných zbraní přichází z Bruselu tentokrát „jen“ návrh, který se týká i omezení používání a nošení nožů.

"Měl by být nůž povinnou výbavou každého kluka či chlapa, nebo jde o nebezpečnou zbraň, která si zaslouží regulaci? Česká republika nošení nožů v podstatě neomezuje, avšak Evropská unie navrhuje zavedení zákazu nošení nožů bez zjevného účelu. V některých členských státech už podobné zákazy platí.
Jak informovalo Sdružení na ochranu práv majitelů zbraní LEX, Evropský parlament schválil zprávu zvláštního výboru pro terorismus. Ta se zabývá nejen pašováním nelegálních zbraní uvnitř i vně Evropské unie, ale také legálním držením zbraní a řada tentokrát došla i na nože. V bodě 193 se píše: „Výbor vybízí členské státy, aby zvážily možnost stanovení zákazu nošení nožů bez pádného důvodu týkajícího se především nejnebezpečnějších nožů, jako jsou zombie nože nebo motýlkové nože, a aby tato opatření prosazovaly i v prostředí internetu“.

Celý článek si můžete přečíst zde.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.