Přihlásit

Myslivci hodnotí trofeje zvěře ze Žďárska (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žďársko
Exkluzivní trofeje budou letos k vidění na chovatelské přehlídce zvěře, která byla během minulého roku ulovena v honitbách žďárského okresu. Již tradiční akce dává možnost jak odborné, tak i laické veřejnosti zjistit, jaká zvěř se regionem prohání, kolik jí je let a jakou má kvalitu.
"Máme už ohodnocené srnce a srny, daňky i muflony. A dnes se budeme věnovat hodnocení jelení zvěře," přiblížil včera Oldřich Sedlář, jednatel Okresního mysliveckého spolku ČMMJ ve Žďáře Sázavou. Podotkl, že mezi již zkontrolovanou zvěří je i nejedna trofej, která byla pro svoji kvalitu oceněna dokonce i medailí. "Návštěvníci výstavy se mají nač těšit, máme tu opravdu kvalitní trofeje," dodal Oldřich Sedlář.
Chovatelská přehlídka se letos bude konat od pátku 22. do neděle 24. března, a to v suterénu budovy Hasičské vzájemné pojišťovny ve žďárské Komenského ulici. K vidění budou nejenom zmiňovaná paroží srnců, daňků nebo jelenů, ale i rohy muflonů, a takzvané zbraně divočáků, jezevců či lišek.
Chybět ani tentokrát nebude tradiční zvěřinová kuchyně - příchozí si budou moci pochutnat například na kančích výpečcích se zelím, sekané, guláši nebo na řízcích. Přehlídku doplní rovněž nabídka mysliveckého zboží všeho druhu - oděvů, dekorací nebo gurmánských specialit.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.