Přihlásit

Pes v Plasích spadl do nory vyhrabané nutriemi, vysvobodili ho hasiči (plzen.iDNES.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hasiči z Plas na Plzeňsku zachránili psa, který se propadl do nory vybudované nutrií. Z podzemní pasti se nemohl dostat, protože se nedokázal otočit a vylézt ven. Hasiči se k němu snažili prokopat. Nakonec se ho podařilo vytáhnout na druhém konci nory.

Na psa uvíznutého v noře upozornila hasiče před polednem náhodná kolemjdoucí. Žena si u rybníka v centru Plas všimla jiného psa, který u nory štěkal. V díře pak spatřila jeho zvířecího kamaráda.

Ten se pod zemí nemohl otočit a jediný směr, kterým se mohl pohnout, bylo dopředu.

„Nejprve hasiči uvázali štěkajícího psa a pak se snažili prokopat ke psíkovi uvíznutému pod zemí,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Vystrašené zvíře ale postupovalo norou dál. Nakonec se světlého křížence podařilo vytáhnout dírou na druhém konci nory. Hasiči poté noru zasypali.

Podle Zdenka Calty, vedoucího technických služeb v Plasích, se oba psi nejspíš zatoulali.

„Oba nalezenci nemají známky a podle toho, jak vypadají, jsou to zřejmě tuláci. Přesto doufáme, že se o ně majitel přihlásí,“ dodal Calta s tím, že psi jsou zatím umístěni v kotcích v Plasích.

Břeh rybníka v Plasích je norami nutrií doslova prošpikovaný. Kde se nutrie u rybníka vzaly, nikdo netuší. Jisté je, že se jejich počet pohybuje kolem třiceti. Líbí se jim nejen v rybníku, ale i v sousedním přírodním koupališti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.