Přihlásit

Proč ještě nespíš? Ptal se Polák medvěda v zasněženém lese (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Polský lesník Kazimierz Nóżka se divokých zvířat rozhodně nebojí. Nedaleko polsko-slovenských hranic natočil medvěda, jenž ještě neulehl k zimnímu spánku, k čemuž ho lesník na záběrech nabádá. Nóżka divoká zvířata v polských lesích nenatočil poprvé.

Nóżka pracuje jako lesník nedaleko polského města Baligród na jihovýchodě země. Při svých toulkách lesem se mu často podaří pořídit záběry, které by běžného návštěvníka lesa zřejmě pěkně vylekaly.
Jeho poslední video, které zveřejnila agentura Reuters, zachycuje „rozhovor“ mezi lesníkem a divokým medvědem.
Muž se potkal s medvědem hnědým a nevypadal u toho nijak překvapeně. „Proč ještě nespíš? Jdi spát, ale rychle!“ řekl medvědovi Nóżka.
Na dalších záběrech je vidět, jak medvěd z místa odchází a lesník na něj volá jménem. „Leszku!“ zvolá nakonec a medvěd se přece jen otočí, než definitivně odejde.

Zahnal i vlky

Nóżka nenatočil video z polských lesů poprvé. V prosinci 2017 byly zveřejněny záběry, na kterých smečka vlků útočí na medvědí rodinu. Muž vlky zahnal.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.