Přihlásit

Správa národního parku Šumava připravila řadu akcí (ČRo-plzen.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vycházky na sněžnicích, pozorování jelení zvěře nebo přednášky o místních lesích. I takové akce připravila pro návštěvníky správa Národního parku Šumava na lednové dny.

Turisté se mohou kromě lyžování a běžkovaní na Šumavě zúčastnit hned několika zajímavých akcí. Mezi oblíbené aktivity patří již tradiční pozorování jelení zvěře. To se letos poprvé koná ve čtvrtek v obůrce Beranky u Srní. Návštěvníci se s odborníkem vydají do pozorovacího srubu a tam za doprovodu fundovaného výkladu budou moci sledovat jelení zvěř, která tam dochází na krmení. Aktuálně chodí na krmení kolem 70 kusů, to znamená, že lidé uvidí úctyhodnou přehlídku jelenů, laní, kolouchů, ale i srnčí zvěře. Pozorování se bude odehrávat pravidelně v úterý, ve čtvrtek a v sobotu, vždy od 12 hodin. Je ale nutné se předem registrovat, veškeré podrobnosti najdou zájemci na webových stánkách národního parku.

Přednášky a organizované přednášky přiblíží turistům Šumavu
Už zítra se turisté mohou vydat na organizovanou procházku na sněžnicích, a to do okolí Kvildy, pozítří do okolí Horské Kvildy a ve čtvrtek je na programu vycházka do okolí Lad. Termínů je pochopitelně více, sněžnice by si opět zájemci měli zamluvit při registraci. Vycházky jsou dlouhé do deseti kilometrů a jejich součásti je i povídání o historii, místopisu a přírodních poměrech dané lokality.

V informačním středisku v Kašperských Horách se ve čtvrtek 25. ledna chystá odborná přednáška o lesích v národním parku a o den později můžou zájemci vyrazit třeba vlakem na hraniční přechod v Alžbětíně, kde bude přednáška o předválečné Šumavě. Tématem bude na příklad to, čím se tady lidé živili, jak využívali přírodní zdroje, jaké byly počátky lyžování a co obnášela stavba železnice a počátky turismu v tomto regionu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.