Přihlásit

Vlčata budou v zimě krmit lesní zvěř (Kutnohorský týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vlkaneč – Kroužek myslivosti založily na podzim letošního roku Bára Komárková a Jarča Havlinová z Mysliveckého spolku Diana Vlkaneč. Dnes už jej navštěvuje dvaadvacet dětí. „Společně jsme se přihlásily do kurzu pro vedoucí mysliveckých kroužků v Hranicích na Moravě,“ vysvětluje Bára Komárková.
Kroužek, který dostal název Vlkanečská Vlčata, navštěvují chlapci a dívky ve věku od pěti do dvanácti let. „Naším cílem je ukázat dětem, jak se správně chovat v přírodě. Chceme, aby znaly druhy zvěře žijící u nás, věděly, co u nás roste, a hlavně aby pochopily, že člověk nemůže z přírody jen brát, ale musí jí i hodně dát. Svůj čas, lásku a respekt,“ vysvětluje Komárková.
Děti se hravou formou učí poznávat nejen přírodu, ale i práci myslivců nebo myslivecké termíny.
„Náš kroužek dostal přidělenou lokalitu, kam v zimě, v období nouze, budeme chodit krmit zvěř,“ prozradila Komárková. Děti se zapojily také do projektu malý Adept myslivosti. „Každé dostalo svůj odznak malého adepta a zápisníček, kam bude dostávat za splněné úkoly nálepky s cílem získat bronzový odznak. V současné době už mají děti splněný odznak za mysliveckou kynologii,“ vysvětlila Komárková.
Vedoucí by v budoucnu rády připravily Vlčata také na soutěž Zlatá srnčí trofej, která kvůli své obtížnosti vyžaduje vzornou přípravu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.