Přihlásit

Myslivci na jižní Moravě chodí na hony střízliví, ukázaly to policejní kontroly (brnenskadrbna.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sezóna mysliveckých honů je v plném proudu. Policisté proto vyrážejí na pravidelné kontroly napříč celým Jihomoravským krajem. Kontrolují přitom zbrojní průkazy, průkazy zbraní a zejména přítomnost alkoholu či drog v krvi.

Kontroly mysliveckých honů provádí policisté na jižní Moravě namátkově od letošního října každý víkend a dle plánu skončí až v lednu příštího roku. Dosud uskutečnili polciisté 74 kontrol, při kterých zkontrolovali 1 651 myslivců.
Účastníci honu musí vždy předložit zbrojní průkaz a průkaz zbraně. „Vždy také provedeme fyzickou kontrolu zbraně a porovnání údajů v dokladech,' uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Myslivce pak také kontrolují, zda nejsou pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. „Dosud jsme žádné porušení jejich povinností nebo nedodržení zákazu na úseku zbraní a střeliva v této oblasti nezjistili,' uzavřela Drahokoupilová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.