Přihlásit

Království lesa otevře své brány (Písecký týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nenechte si ujít slavnostní zahájení sezony v Království lesa, rodinném zábavním parku na Lipně.

Po zimě může Království lesa na Lipně, zábavný park pro rodiny s dětmi, opět otevřít. Novou sezonu slavnostně zahájí v sobotu 28. dubna, a to ve velkém stylu.
Letošní ročník se ponese ve znamení Královské zábavy. Mluvčí areálu Lipno Vojen Smíšek láká: "Království lesa se tak stane středobodem všeho dění. První den v nové sezoně bude taková malá ochutnávka pro ty, kteří u nás ještě nebyli nebo se chtějí znovu vrátit."
Království lesa je zábavní park, který myslí především na děti. Hravým způsobem jim přibližuje to, co se děje v lese. Zaměřuje se spíše na nižší patra na rozdíl od Stezky korunami stromů, která zavede návštěvníky mezi ptáky.
Děti v Království lesa rozeznávají stromy, učí se o vlastnostech dřeva, poznávají zvířecí stopy a lesní společenství, nahlíží do útrob lesa. "Děti prozkoumávají lesní zákoutí a zároveň zkouší své dovednosti na dřevěných atrakcích.
Dospělí mohou v klidu odpočívat a zároveň být svým dětem na blízku," vysvětluje Vojen Smíšek.
O slavnostní otevření se postará v 10 hodin kejklíř Slávek s lišákem Foxem.
V 11 hodin bude následovat kolotoč pohádek.
Vrcholem dne bude koncert populárního devětadvacetiletého zpěváka Pavla Callty.
Vystoupení je od 13 hodin. Malým i velkým zazpívá své největší hity. Po divadélku Eliščiny pohádky v 14.30 hodin bude v 15.30 hodin následovat sokolnická show s dravci a sovami. Kejklíř Slávek akci uzavře v 16.30 hodin svou show.
"První den mají děti do čtrnácti let v doprovodu rodičů vstup do Království lesa zdarma," láká Vojen Smíšek. Dětští návštěvníci budou mít zdarma také lanovou dráhu.
Při celodenním programu lehce vyhládne. Návštěvníky čeká také královská hostina. Mohou si vybrat z pestré nabídky pokrmů od tradičních šumavských jídel po speciality pro děti.
"Vše lze konzumovat v našich provozech nebo si vzít s sebou a uspořádat si na vybraném místě soukromý piknik. Království lesa se tak stává jednou velkou rodinnou relaxační zónou," uzavírá Vojen Smíšek.
V květnu bude otevřeno od 10 do 18 hodin, od července do září od 9.30 do 19 hodin.
Zakoupit si můžete zvýhodněné balíčky s dopravou lanovou dráhou či Stezkabusem v ceně či balíček se vstupem i na Stezku korunami stromů.
Výlet můžete zkombinovat i se Stezkou korunami stromů Lipno nacházející se nedaleko.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.