Přihlásit

Alkohol na honech se neobjevil (kolinsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Střední Čechy – Především na bažanty a zajíce vyrážejí od listopadu do konce roku myslivci při víkendových honech. Na hony se ale vydávají i policisté. Ti ovšem mají zacíleno přímo na lovce. Kontrolují doklady, pojištění, technický stav zbraní i bezpečnou manipulaci se zbraněmi a střelivem, připomněla za zbraňový odbor středočeské policie Barbora Schneeweissová. „Kontroly jsou zaměřeny i na to, zda lovci nepožili alkohol nebo jiné návykové látky,“ upozornila.

"Hříšníka zatím neobjevili, i když zkontrolovali stovky myslivců. Během první listopadové soboty jich v kraji bylo 201 (z toho 106 absolvovalo dechovou zkoušku), o týden později 210 (a dýchalo 139).
Přesto minulou sobotu překvapily informace o třech zraněných účastnících honů. Na Praze-východ a Kutnohorsku šlo o zásahy jinými střelci, na Příbramsku zřejmě úraz přinesla chyba při manipulaci se zbraní.

Milan Holakovský

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.