Přihlásit

Hon na medvěda pokračuje, dnes položili další pachové stopy (Prima)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Klára DOLEŽALOVÁ, moderátorka
--------------------
Ani dnes vás neošidíme o novinky z ostře sledovaného honu na medvěda, který v těchto dnech probíhá v Beskydech.

Karel VOŘÍŠEK, moderátor
--------------------
No a jak sami vidíte, medvědí teoretik, reportér Tomáš Petržela je už připraven. Tomáši, mimochodem, medvědím praktikem se staneš, až medvěda najdete. Takže, Tome, přišla chvíle tvého povýšení?

Tomáš PETRŽELA, redaktor
--------------------
Dobrý večer. Má odpověď je už několik dní stále stejná. Medvěd pořád uniká. Dnes (sobota, 10. 11.) opět vyrazili do terénu stopaři, dokonce posílení o desítky dobrovolníků z Hnutí Duha. Kromě jiného také pokládali nové pachové stopy, a to dělali tak, že za sebou tahali pytle s nahnilým masem na provázcích. To ostatně můžete vidět na našich záběrech. Jestli to pomůže, to teprve uvidíme. Každopádně podle ochránců přírody je zrovna tato metoda ta nejúčinnější. Kromě toho se ale museli domluvit také s myslivci, kteří si zrovna na dnešek naplánovali do jedné z těch lokalit hon. Možná, že i výstřely z brokovnic pomohou vyhnat medvěda z úkrytu. Ten se zatím schovává. Dobrá zpráva je, že už několik dní nezpůsobil žádné škody. Možná právě i díky tomu, že ví, že po něm jdou lovci a je možná chytřejší než my všichni dohromady. Uvidíme, jestli pomohou ty nové pachové stopy a nebo třeba lákavá návnada v odchytové kleci, to ale budeme vědět opět zase nejdřív zítra. Takže ode mě je to pro tuto chvíli vše. Přeji vám hezký večer.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.