Přihlásit

Lov králíků se nekonal, myslivce postřelil jeho vlastní pes! (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sonny Gilligan je vášnivý myslivec. Lovu se věnuje celý život. Jenže jednou cestou do lesa ho málem zastřelil jeho vlastní pes Charlie. Pes naštěstí puškou nemířil, takže Sonnyho kulka jen zranila a ze zranění se dostane.

Že zvířata neumí střílet? To neříkejte myslivci Sonnymu Gilliganovi z Nového Mexika. Ten jel na lov se svým křížencem rotvajlera Charliem, tak jak byl zvyklý. Čtyřnohý parťák si užíval cestu v autě se svým pánem, jistě se už těšil do lesa. Jenže toho dne bylo nakonec všechno jinak. Plánovaný lov králíků se nakonec nekonal.

Když Sonny auto zaparkoval, Charlie možná začal natěšeně v autě poskakovat. Okolnosti těchto chvil nejsou logicky zcela jasné. Každopádně svou packou zavadil o spoušť pušky svého páníčka. Z hlavně vyšla rána a trefila Sonnyho na předním sedadle auta. "Byla to šílená nehoda, ale stalo se to,“ vzpomíná Sonny.

Rána prošla ze zední části vozu sedačkou do zad nebohého myslivce na předním sedadle. Výstřel mu zlomil několik žeber, zlomil klíční kost a způsobil další vážná zranění. Myslivec si hned myslel, že po něm vystřelil někdo další, nenapadlo ho, že to mohl být jeho vlastní pes. Až po několika chvílích mu došlo, že střela vyšla z vnitřku jeho vozu z jeho vlastní zbraně.

"Měl jsem štěstí, že jsem se dokázal dostat k mému telefonu. Zachránili mě lidé z kanceláře místního šerifa. Kdyby jim to trvalo o deset minut déle, byl bych mrtvý,“ má jasno Sonny.

"Ztratil jsem hodně krve, dokonce jsem upadl do bezvědomí, ale v nemocnici mě dali dohromady a budu zase v pořádku,“ věří myslivec, kterého postřelil jeho vlastní pes.

Tomu samozřejmě nemá nic za zlé. Charlie to prý neudělal schválně a bude pořád jeho miláček. "Byla to nehoda. I když se mě šerifovi lidé ptali, jestli pes nestřílel schválně,“ žertoval Sonny.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.