Přihlásit

Myslivci oslaví svůj svátek (jihlavsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nová Říše – Tradiční Svatohubertskou mší v novoříšském opatském kostele svatých Petra a Pavla 11.listopadu v jedenáct hodin dopoledne oslaví myslivci z Jihlavska svůj cech.

"Slavnostní troubenou bohoslužbou uctí památku jejich patrona svatého Huberta. Při oblíbené slavnosti si lidé budou moci prohlédnout kostel v trochu jiné podobě. „Připravujeme mysliveckou výzdobu, jejíž dominantou bude jelen desaterák, který symbolizuje desatero přikázání,“ objasnil předseda kulturně-propagační komise Okresního mysliveckého spolku Jihlava Roman Navrátil.
Kromě duchovního zážitku myslivci pro návštěvníky chystají také kulturní program. „Vystoupí Trubači z Liščího vršku, Trubači z Vochoze a Pěvecký sbor Zhoř. Po mši se zájemci mohou účastnit krátké prohlídky přilehlého kláštera, kde mimo jiné uvidí i premonstrátskou knihovnu,“ vyzdvihl Navrátil.

Marie Majdičová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.