Přihlásit

Svatohubertská troubená mše znovu ovládla Kamenici (pelhrimovsky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kamenice nad Lipou – Tradiční slavností, která má za cíl propagaci myslivosti, žila v sobotu 20. října Kamenice nad Lipou.

Ve městě se uskutečnila už pátá Svatohubertská troubená mše, kterou zde spolu s dalšími partnery organizuje Družina mladých myslivců při SPŠ a SOU Pelhřimov, jež má právě v Kamenici nad Lipou své odloučené pracoviště.
Program začal i letos na nádvoří kamenického zámku, kde k účastníkům slavnosti promluvil ředitel zmíněné školy Pavel Hlaváček starší a poté zahráli trubači Pražského tria. „Poté se slavnostní průvod vydal přes náměstí ke kostelu Všech svatých. Po cestě průvod doprovázeli trubači ZUŠ Kamenice nad Lipou a trubači Vojtěch Vacek a Eliška Skuhrová,“ přiblížil program Pavel Hlaváček mladší.
Legendu a život svatého Huberta představil široké veřejnosti už přímo v kostele Všech svatých rytíř Řádu svatého Huberta Jaromír Strouhal, mši pak celebroval kamenický farář Václav Šika, a ani v kostele nemohli chybět trubači Pražského tria.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.