Přihlásit

Myslivci děkovali za krásu přírody (Katolický týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

„To je mlha, že by se v ní ztratil i ten medvěd,“ zní z hloučku lidí v mysliveckém. Kromě počasí, které na Svatém Hostýně v sobotu vládlo, tak vystihli i jedno z témat, jež účastníci dvacáté svatohubertské pouti v těchto dnech řeší: zatoulaného medvěda, který v okolí páchá škody na domácích zvířatech. Lesníci ale se zápalem probírají kůrovcovou kalamitu a sucho, jejichž dopady jsou vidět na každém kroku.
Starost myslivců o přírodu ocenil ve svém kázání i hlavní celebrant mše svaté, biskup Antonín Basler. „Za podzimním úlovkem se skrývá promyšlená celoroční práce,“ zdůraznil a podotkl, že právě lesníci mohou nejlépe vnímat krásu přírody. „Když oceňujeme tento dar, je zároveň třeba pamatovat i na dárce a být mu vděční,“ dodal biskup.

Dravci a trubači

Program myslivecké pouti nabídl kromě toho i ukázky výcviku pernatých dravců, práci koní v lese nebo možnost vyzkoušet si loveckou lukostřelbu. O hudební zpestření se pak postarala vystoupení trubačů z mysliveckého spolku v Přerově a z holešovského zámku i koncert pěveckého sboru Svatopluk z Uherského Hradiště.

Jiří Gračka

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.