Přihlásit

Na východě Moravy znovu zaútočil medvěd (TV Nova)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Iveta VÍTOVÁ, moderátorka
--------------------
Další 3 zabité ovce má na svědomí medvěd, který se už měsíc potuluje na východě Moravy. Včera ráno ho objevili dřevorubci na kraji obce Jarcová u Valašského Meziříčí. Jen o pár hodin později vystrašil dalšího muže v sousední Oznici.

Petr ZAPLETAL, redaktor
--------------------
Trojice dřevorubců vyrazila do terénu se svítáním, když se krátce před sedmou hodinou muži připravovali na kácení stromů, všimli si medvěda. Ten byl prý jen pár metrů od nich.

dřevorubec
--------------------
Šli jsme se kousek na něho podívat, ze vzdálenosti asi 40 metrů, víc jsme si netroufli.

Petr ZAPLETAL, redaktor
--------------------
Jeden z nich pohotově vytáhl telefon a pořídil si pár fotek. I když muži mezi sebou mluvili, zvíře prý vůbec nemělo strach a dál hodovalo na stržené ovci, kterou přetáhlo asi přes metr vysoký plot. V nedaleké ohradě přitom medvěd zanechal ještě další 2 zabité ovce. Po pár minutách odkráčel do lesa. Tam asi o 2 a půl kilometru dál vyděsil dalšího muže, který tam s koněm svážel dřevo.

Zdeněk PAVLÍK, obyvatel samoty
--------------------
Slyšeli jsme volat o pomoc z lesa, protože jsme věděli, že tam je soused s koněm, tak jsme si nejdřív mysleli, že na něj spadnul strom. Pak když jsme běželi k domu, tak jsme viděli, jak běží s koněm z lesa ven a za ním tak 2-3 metry medvěd .

Petr ZAPLETAL, redaktor
--------------------
Šelmu se podařilo odehnat až petardami. Podle odborníků je to ten samý medvěd, který se po Valašsku pohybuje už několik týdnů, protože škody, které působí, stále rostou, uvažují o jeho odchytu. Zatím doporučují myslivcům, aby ho plašili střelbou do vzduchu. K dispozici dostanou i speciální gumové projektily, které mají medvěda odradit od dalších návštěv stavení. Petr Zapletal, Televize Nova.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.