Přihlásit

Dobrá zpráva! Obora se zvířaty je otevřená, k vyhořelému zámečku ale nemůžete (e-teplicko.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Mstišov – Chcete si udělat výlet s dětmi do oblíbené obory ve Mstišově? Můžete. Pro veřejnost je i po ničivém požáru restaurace otevřená.

Lovecký zámeček Dvojhradí vyhořel kompletně v minulém týdnu, škoda přesáhne určitě milion korun. Příčinu policie zatím nesdělila. Ohořelou a zborcenou stavbu oddělují od obory nyní policejní pásky. K přístupu na cestu mezi výběhy pro zvířata můžete ale využít druhý vchod, který je otevřený. Nachází se hned vedle uzavřeného vstupu k zámečku. Jsou u něj umístěny i pamlsky pro zvěř a kasička na dobrovolné vstupné a úhradu krmiva. Tím jsou sušené pečivo, kaštany či jablka.

Vlastníkem obory jsou Lesy ČR, jejichž litvínovská lesní správa pobírá nájemné za pronájem honitby a přilehlých prostor. Provoz obory je financován z vlastních zdrojů a byl dotován i z provozu restaurace. Ta se nacházela v přízemí zámečku.

Oboru navštíví ročně přibližně padesát tisíc lidí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.