Přihlásit

V Krkonoších se báli medvěda, vyšplhali na strom (krkonossky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pec pod Sněžkou - Ve chvíle hrůzy se změnil sobotní výšlap zahraničních turistů po Krkonoších. Ti zažili krušné chvíle nad Modrým dolem, kde kolem dvacáté hodiny údajně zaslechli medvěda.

Vystrašení cizinci zavolali o pomoc policii. „Kolegové ihned zalarmovali Horskou službu, vzali s sebou i myslivce a vyrazili do nedostupného terénu,“ přibližuje zásah tisková mluvčí Lenka Burýšková. Záchranáři našli vystrašené cizince na stromech, kam se před medvědem schovali.
Jak ale odborníci konstatovali, po Krkonoších neběhá žádný statný chlupáč, ale rozhněvaný jelen v říji. Muž se ženou ho zřejmě vyrušili. „Medvěd se v Krkonoších nevyskytuje. Navíc na stromě se před ním stejně nezachráníte,“ potvrdil nám člen horské služby.Turisté nejdříve putovali na policejní služebnu a odtud do bezpečí chaty.
Medvěd byl údajně spatřen v Krkonoších letos v červnu. Šelmu se třemi mláďaty prý viděl člověk, který si byl zaběhat v odlehlé části polské strany Sněžky. Poslední medvěd na české straně hor byl zastřelen 10. srpna 1802 v Obřím dole.

Iva Kovářová

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.