Přihlásit

Podzim se nese ve znamení akcí pro celou rodinu (5plus2)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zatímco prázdniny často nabízely jednostranně zaměřené akce, po začátku školního roku se organizátoři snaží připravit zábavu, kde si přijdou na své dospělí i děti dohromady.

Dožínky, Hubertovy jízdy, poutě. Podzim bude ve východních Čechách bohatý na různé akce. Připomenou se podzimní zvyky, vystoupí celá řada kapel či zpěváků a pořadatelé si připravili program také pro děti.

SVATOHUBERTSKÉ SLAVNOSTI NA KUKSU

Kde: hospitál Kuks

Kdy: 6. října od 10 do 18 hodin

Hospitál Kuks zve návštěvníky na Svatohubertské slavnosti. A na co se mohou těšit? Na probuzenou tradici bratrstva k povznesení lovu, řádu svatého Huberta, kterou v roce 1695 založil známý mecenáš barokního umění a též fundátor hospitálu Kuks hrabě František Antonín Špork. Akci doprovázejí zkoušky a ukázky loveckých psů, hra na lesní roh, slavnostní Svatohubertská mše v kostele Nejsvětější Trojice, tematická výstava či stánky s mysliveckými potřebami. Celý den završí ohňostroj nad areálem hospitálu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.