Přihlásit

Policie v 93 zemích světa zadržela tisíce pašovaných zvířat (ekolist.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Desetitisíce pašovaných divokých zvířat a tuny jejich tělesných částí, které na černém trhu mají hodnotu mnoha milionů dolarů, zadržela v květnu policie v 93 zemích světa. O koordinované akci bezpečnostních sil, při níž bylo identifikováno kolem 1400 osob podílejících se na nezákonném obchodu s tímto materiálem, informoval včera Interpol.

Úřady zadržely mimo jiné 43 tun masa z divokých zvířat, včetně medvědů, slonů, krokodýlů, velryb a zeber, 1,3 tuny slonoviny, a také 27.000 plazů, téměř 4000 ptáků, 48 primátů a 14 velkých koček.
Interpol uvedl konkrétní případy, kdy byli například v Los Angeles zadrženi dva členové letadlového personálu, kteří se pokusili v osobních zavazadlech pašovat do Asie želvy. Kanadské úřady zadržely kontejner s 18 tunami úhořů pocházejících z Asie.
Na seznamu 93 zemí spolupracujících na operaci pod krycím názvem Thunderstorm je podle Interpolu i například Slovensko. Česko mezi nimi není.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.